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ADDENDUM NO. 1 
COVERT LIFT STATION UPGRADES - REBID 

 
Item No. 1 

Question: On drawing C.01, there is a note stating to protect gravel and plastic 
sheeting in relation to the replacement of existing conduit.  If this conduit is buried, 
protecting gravel and plastic sheeting in the trenched area will not be possible.  Please 
elaborate on Salida Sanitary District’s intent of this note. 

Response: The intent of the note is to assure that at the end of construction the gravel 
and plastic sheeting will be returned to its original condition and use.  The Contractor 
may use any methods to assure that the gravel and plastic sheeting are preserved for 
continued use after completion of the Project. 
 
Item No. 2 

Question: On drawing C.03 detail 4 note 1.  Paraphrased: “New aluminum grating to 
match thickness of existing grating”.  Please advise the thickness of the existing 
aluminum grating. 

Response: Per section C-C on sheet 43 of 46 found on the 1991 Covert Lift Station 
drawings (refer to Attachment 1 of the Project Specifications), the gate mesh has 
dimensions of 1/4” x 3/4” bars with 2” x 1” opening aluminum grate and 125 psf uniform 
load rating. 
 
Item No. 3 

Question: On drawing C.05 detail 2.  There is a note stating, “thickness as noted on 
the drawings”.  We do not see any note on other drawings regarding this thickness.  Are 
we to assume this is to be 8”? 

Response: Regarding the note “Thickness as indicated on the dwg’s with 8” min.”  
found on Detail 2 of Sheet C.05, the thickness for the Equipment Slab is only noted on 
Detail 2 of Sheet C.05.  As specified in the note, the minimum thickness for the 
reinforced concrete section of the equipment slab is 8-inches. 
 
Item No. 4 

Question: In the sewer bypass pumping specification 01510, section 1.1 scope of 
work directs the contractor to discharge the sewer bypass into manhole #75, as part of 
a separate gravity system.  Instead of manhole #75, may the contractor consider the 
option to discharge the sewer bypass into the manhole located across Toomes Rd. (the 
one that the Covert L.S. discharges into)? 

Response: As stated in the Project Specifications Section 01515-1.1 Scope of Work, 
“Contractor shall be responsible for determining the appropriate sewer bypass system 
with redundancy”.  The sewer bypass alternatives presented in the Project 
Specifications are options for the Contractor to consider.  The Contractor is free to 
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propose whatever bypassing operation meets the objectives and reliability provisions of 
the Section.   

In regards to discharging into the facility on Toomes Road (south of the intersection with 
Covert Road), the facility is a cleanout with a bolt down cover that connects to the 12” 
forcemain (refer to Sheet 24 and Cleanout Detail from the original 1991 Covert Lift 
Station drawings below).  Please note that the District has never used this cleanout and 
is unaware of the feasibility of utilizing the cleanout as a bypass. 
 

 

Sheet 24 from original 1991 Covert Lift Station drawings. 

 

 

 

 

 



ADDENDUM NO. 1         PAGE 3 of 4 
 

 

Toomes Road Cleanout Detail from original 1991 Covert Lift Station drawings. 

 

Item No. 5 

Question: There is no area classification shown on the drawings. Please confirm 
whether or not the Dry Well and Wet Well are Class 1 Div. 1 environments. 

Response: Dry Well area is classified as Class 1, Division 1. 
 
Item No. 6 

Question: Sheet E3 details a 2” conduit going from the existing service pedestal to 
the new sewage pump service pedestal. This conduit is not shown on the conduit & wire 
routing schedule on sheet E2. Is this an existing conduit? If so, is the intent for the 
contractor to reuse the existing wire? 

Response: The 2” conduit running from the existing service pedestal to the new 
service pedestal on Sheet E3 does not exist. A new 2” conduit with the wires specified 
will be required as shown on Sheet E3. 
 
Item No. 7 

Question: Specification section 16010, 1.01.F.12 states, “The District’s SCADA 
integrator will provide all City side work on modifications to city-wide SCADA”. Drawing 
sheet E3, note 7 states “The contractor will program the existing SCADA system with 
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the new PLC system registers to display information.” Please confirm that programming 
the SCADA system is not part of the contractor’s scope of work for this project. 

Response:  Sheet E3, note 7 - “the contractor will program the existing SCADA 
system with the new PLC system registers to display information.” - is hereby revised to 
reflect that the District will separately make all modifications to the master SCADA 
system. The District’s SCADA programmer will do all the head end work, but the 
contractor building the site will install the new PLC and HMI, relocate the radio, and 
complete the remaining work and electrical improvements as described in the Project 
Plans and Specifications. The contractor’s PLC programmer will provide the District with 
all the relays to incorporate into the SCADA system. 
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